ziekenbezoek

Ziekenbezoek

Het eerste wat mij te binnen schiet als ik terugdenk aan mijn eigen basisschool periode is mijn meester van de vijfde klas. Hij was verreweg de populairste meester van de hele school, alle kinderen wilden bij hem in de klas komen.

Aan het einde van dat jaar vertelde de meester dat hij zijn verjaardag zou vieren. Weken van tevoren startten we met het instuderen van allerlei toneelstukjes en maakten we thuis slingers voor in de klas. Het cadeautje lag al een week onder mijn bed. En toen gebeurde het. De dag voordat de meester zijn verjaardag zou vieren werd ik ziek. Ik was nota bene nooit ziek! Maar nu wel. Ik had flinke koorts en was goed misselijk.

Hoeveel stampij ik ook maakte, ik mocht niet naar school, in plaats daarvan lag ik de hele dag in bed. Aan het eind van de dag ging de bel. Ik schonk er echter geen aandacht aan. Mijn moeder opende de deur. Vaag hoorde ik haar opgetogen praten. Een paar minuten later ging plotseling de deur van mijn slaapkamer open. En wie stond daar in de deuropening?! Ik vond het zo geweldig dat het mijn hele dag weer goedmaakte. Wat een meester!

Leerkracht primair onderwijs
Ja, maar ik ben wel leraar

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 •  
   
   
     
 •