Microsoft daagt hacker uit

George Hotz is een hacker, die wereldwijd furore heeft gemaakt. Zo kraakte hij de PlayStation 3 en de iPhone. Niet de geringste prestaties. Dit alles uiteraard tot afgrijzen van de computerindustrie. Eén simpele actie kan immers het definitieve eind van een product betekenen. Tegen Hotz lopen dan ook meerdere rechtszaken.

Hackers zijn voor serieuze bedrijven irritant, maar ze kunnen wel degelijk van nut zijn. Ze beschikken immers over kennis die een preventieve werking kan hebben. Dat officiële bedrijven hackers in dienst nemen is dan ook niet nieuw. Microsoft maakte het in het geval van George Hotz echter wel zeer bont.

Wat was het geval? Op Twitter kondigde Hotz aan dat zijn volgende hack die van de Windows Phone 7 (foto) zou zijn. Ging Microsoft in de tegenaanval? Nee, integendeel. Microsoft daagde Hotz publiekelijk uit dat vooral te doen en bood hem provocerend `een gratis toestel` aan.

Microsoft`s aanbod is uiteraard een schijntje in verhouding tot de mogelijke schade die Hotz zou kunnen aanrichten, die zou al snel in de miljoenen lopen. Toch gaan er geruchten dat er momenteel een dialoog gaande is tussen Hotz en Microsoft. Het kan niet anders of Microsoft heeft ietsje meer geboden dan een gratis toestel, lijkt me zo.

Berthold Gunster
Februari 2011

Bronnen: tweakers.net, www.nu.nl

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 •  
   
   
     
 •