Meedenker Hooikoorts
omdenker

Hooikoorts

Als je er zelf last van hebt kan het je niet ontgaan zijn: het hooikoortsseizoen is weer begonnen! Het is natuurlijk afhankelijk van de pollen waar jij het meest last van hebt, maar ik word thuis inmiddels weer regelmatig opgeschrikt door de heftige niesaanvallen van mijn vriend. Mijn eigen hooikoorts steekt meestal in mei de kop op en ik kijk er niet bepaald naar uit…

Vandaar dat Arno Vlooswijk van Pollennieuws en Hooikoortsradar ons mailde met een vraag over het omdenken van hooikoorts.

Het krijgen van hooikoorts-achtige klachten kun je vrij technisch of medisch benaderen. Er komt een (in principe ongevaarlijk) allergeen op je slijmvlies. Maar je immuunsysteem denkt daar anders over, ziet het als een bedreiging en wil daar vanaf. Met als gevolg een allergische reactie. Vaak wordt bij de klachten alleen gekeken naar de fysieke symptomen: last van je neus, ogen e.d. Maar er zit zeker ook een belangrijke mentale kant aan. Hooikoortsklachten zijn namelijk ook erg slecht voor je humeur.

Mijn vraag is of er meedenkers zijn die juist op dit mentale aspect van dealen met hooikoorts hun licht zouden willen laten schijnen. Ik ben benieuwd naar jullie goeie ideeën om het vooral je humeur niet te laten bederven en je zelfvertrouwen op peil te houden.

Juist op de mooie dagen moet ik binnen blijven omdat ik buiten niet kan stoppen met niezen. Als mijn vrienden balen van een zomerse regenbui, kan ik eindelijk weer normaal adem halen. En make-up dragen is in deze periode geen goed idee omdat ik na een fietstochtje naar mijn werk meer mascara op mijn wangen dan op mijn wimpers heb zitten.

Herken jij dit? Heb jij ook last van hooikoorts? Laat ons dan weten hoe jij om gaat met het mentale aspect van deze klachten. We zijn benieuwd!

 • Miranda

  Nou beste Karin, dat klinkt heel simpel, maar is het niet! Ik zelf heb hooikoorts en helaas nog een aantal andere mensen in mijn omgeving hebben er ook fors last van. Helaas hebben we met z'n allen nog niks ontdekt wat blijvend werkt, inclusief alle oplossingen die je aandraagt.
  Volgens mij is het enige antwoord op deze vraag dan ook 'niet'. Hooikoorts kun je niet omdenken, het is gewoon kut.
   Reageer

  1 week geleden

 • Leo Bellekom

  Doe eens anders. Pak de bus en de trein. Een dagje museum. Een rondvaartboot waar je binnen kunt zitten. Bezoek een vriend(in) die al een hele tijd op je lijstje staat en waar je nog aan toe gekomen bent. Er staat vast nog wel iets op je bucketlijst wat je ook binnen kunt doen. En zodra je weer naar buiten kunt, pak dan iedere moment buiten wat je gelukkig maakt. Succes
   Reageer

  1 week geleden

 • Sven

  Ik gebruik mijn neus in combinatie met mijn hooikoorts als weersvoorspeller, als ik buiten kom en ik begin meteen te niezen wordt het in de regel mooi weer. Ik kan dan meteen mijn korte broek weer aan doen.
   Reageer

  1 week geleden

 • Wilma

  Hooikoorts is een goede reden om vooral lekker naar het strand te gaan of voor vakantie een kustlocatie te moeten kiezen. Maakt keuzes maken makkelijk!

  19 uren geleden

   Reageer
 • Thomas

  Ga op zoek naar een imker in de buurt en koop echte rauwe honing. Omdat de bijen de pollen uit jouw buurt gebruiken lukt het vaak je immuunsysteem te helpen de pollen te herkennen. Werkt bij mij elk jaar weer. En het is ook een gezond alternatief voor suiker. Dus in mijn ogen een win win situatie.

  2 dagen geleden

   Reageer
 • Huub

  Ik ben blij als het mooi weer is, want dan is het mooi weer. Ik ben blij als het regent, want dan heb ik geen last van mijn hooikoorts. Conclusie: ik ben altijd blij (met het weer) ☀

  3 dagen geleden

   Reageer
 • Monique

  Met acupunctuur en homeopathie!

  6 dagen geleden

   Reageer
 • Michiel

  Het goede nieuws van het hebben van veel klachten in dat je in de app "allergie dagboek" van ARIA hele mooie grafieken krijgt. Als je zo een mooi gekleurde grafiek hebt kan je die bespreken met je huisarts - dan snapt die tenminste echt hoe K je je voelt.

  1 week geleden

   Reageer
 • Ina

  Hooikoorts, ideaal, scheelt in de ochtend veel tijd voor de spiegel: Make-up op de ogen aanbrengen is niet nodig. #blottebillengezicht: Zien collega's ook eens mijn 'ware' gezicht.

  1 week geleden

   Reageer
 • Anje de Wal

  Laat je eens behandelen door een bioresonantie therapeut. Het is toch veel beter om geen klachten meer te hebben, dan om deze om te moeten denken.

  1 week geleden

   Reageer
 • Carolien

  Als iedereen de herfstdepressie in schiet leef ik helemaal op. Ik ben dol op de herfst. Zo heeft iedereen zijn eigen seizoensgebonden gedoe.

  1 week geleden

   Reageer
 • Anoniem

  Hooikoorts niezen en jeukende ogen, yeahhhh begin van de lente, einde sombere dagen

  1 week geleden

   Reageer
 • Iris

  Gedurende mijn hooikoortsperiode (mrt-aug) slik ik tabletjes tegen de hooikoortsklachten. Het fijne is, dat deze ook werken tegen andere allergische reacties (bij het eten van bijvoorbeeld noten, appels en andere producten waarop ik allergisch reageer). Zo hoef ik in deze periode niet zo streng te kijken naar de ingrediëntenlijst op de verpakkingen, heerlijk :-)

  1 week geleden

   Reageer