zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Wij willen minder loon

09-03-2018

Omdenken begint altijd met het bestaande ter discussie kunnen stellen. Durven stellen. Waarom zouden de dingen moeten zijn zoals ze zijn? Waarom zouden de dingen moeten gaan zoals ze gaan? Waarom is het bijvoorbeeld logisch dat iemand in de loop der tijd alleen maar meer verdient? Zodra je in staat bent te zien wat we als feit accepteren omdat 'het nou eenmaal zo gaat', dan kun je er ook op een andere manier tegen aankijken.

Wij Willen Minder Loon Kleiner

Loonsverhoging

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat gisteren bekend werd dat ING het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers met meer dan 50% verhoogde. Hij verdient nu meer dan 3 miljoen euro per jaar. Belachelijk, volgens veel mensen. Vooral op Twitter was men erg verontwaardigd. Zij stelden daar het bestaande ter discussie. Want Hamers verdient nu dus eindelijk net zo veel als zijn internationale collega's, maar waarom verdienen topmannen van banken eigenlijk zoveel? Wie heeft dat ooit bepaald? En waarom allemaal evenveel?

Het enige dat immuun lijkt te zijn voor bezuinigingen, zijn onze salarissen.

Artsen in Canada zijn het zat

Gelukkig zijn er meer mensen die vinden dat het zo niet langer kan en dat er een aantal 'zo gaat dat nou eenmaal'-regels gebroken moeten worden. In Canada hebben namelijk bijna 800 artsen en medicijnenstudenten in een openbare brief gevraagd om minder loon. De medische vakbonden hebben namelijk onlangs een salarisstijging bedongen, maar de mensen waarvoor ze dachten te onderhandelen zaten hier helemaal niet op te wachten. De artsen zijn zelfs beledigd. Het gaat namelijk helemaal niet zo goed in de zorg en er moet aan alle kanten bezuinigd worden. Verpleegkundig personeel en patiënten hebben het zwaar. "Het enige dat immuun lijkt te zijn voor bezuinigingen, zijn onze salarissen", schrijven ze. De dokters willen dat het geld van de loonsverhogingen direct teruggaat naar de gezondheidszorg en zo ten goede komt aan iedereen die werkzaam is in de zorg én de patiënten.

Zo kan het dus ook.

Bron: AD

Nelleke Poorthuis
09-03-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Als iemand sneller is dan jij betekent dat niet dat jij te langzaam bent.