IKEA app

IKEA Noorwegen wil z’n nieuwe catalogus op de iPad lanceren. Zo kan iedereen altijd en overal de ‘IKEA-bijbel’ raadplegen. Maar in Noorwegen is het winter en veel te koud om buiten met blote handen te browsen. En een touchscreen werkt niet met wollen wanten aan.

Wat te doen? Het Noorse reclamebureau SMFB kwam met een ludiek idee: een nieuw IKEA-product genaamd ‘Beröra’, dat bestaat uit een naaisetje met een naald, een geleidende draad en de welbekende IKEA-handleiding. Die laatste laat zien hoe je de geleidende draad op de swipe-vinger van je handschoen of want kunt naaien. En hoe je vervolgens moeiteloos je touchscreen kunt bedienen.

De Beröra tackelde dus het probleem van de tablet die niet werkt met wanten aan. Maar de actie was in eerste instantie natuurlijk bedoeld om een buzz te creëren. En dat lukte: het naaisetje zorgde voor een enorme hype. Iedereen had het over de megasuccesvolle lancering van de IKEA catalogus-app. Het reclamebureau had twaalfduizend Beröra’s laten maken, en die waren in twee weken allemaal de deur uit.

En het belangrijkst: de catalogus stond in no time op nummer 1 in de appstore.

Pam van der Veen
april 2012 

Met dank aan Kevin van Laar voor de tip.

 

 

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 •  
   
   
     
 •