Ik leer knippen

Ik leer knippen in plaats van omdenken

Rond de feestdagen staan onze boeken bij veel mensen op hun verlanglijstje. Zo ook bij Monique. Degene waar zij een cadeau voor moest kopen, had Omdenken in communicatie gevraagd aan de Sint. Monique bestelde het boekje bij Bol.com maar kreeg onverwachts zelf een lesje omdenken op de deurmat…

Ik leer knippen

Ze kwam thuis van ons Engelse seminar en trof haar pakje aan. Ah, mooi! Snel uitpakken, dacht Monique. In het pakje trof ze een wel heel bijzondere versie van een omdenkboek aan: een ‘Ik leer knippen’ pakket, geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Oh oh…

Meteen beginnen met omdenken

Maar Monique zag meteen de mogelijkheden van deze fout van Bol.com en sloeg aan het dichten.

Ja, maar…

Leuk zo’n “ik-leer-knippen set”, maar…

…ik lijm liever dingen …ik ben allergisch voor papier …ik kan al knippen …wat een botte schaar …ik ga wel naar de kapper …ik ben geen 3-6 jaar …ik houd niet van geel

Lieve Xxxxxx,

Je denkt nu vast…

Wat?
Vastdenken!?!

Dit gaat helemaal verkeerd
Zo wordt omdenken niet aangeleerd!

Omdenken kún je wel leren – dat zeggen ze altijd
Denk je probleem dus nu maar om – naar een mogelijkheid

Sint en Piet

Alles kwam goed

Monique vertelde ons dat de ontvanger eerst wat beteuterd keek toen ze het pakje open maakte, maar met het lezen van het gedicht kwamen de herkenning en de glimlach. Maar ze was ook erg blij dat het boekje er toch ook nog was. Want hoewel Monique dit probleem prachtig omgedacht heeft, heeft Bol.com het ook adequaat opgelost en heeft ze Omdenken in communicatie toch nog op tijd voor pakjesavond ontvangen.

Bedankt voor het delen van dit leuke verhaal Monique!

 • Nelleke Poorthuis

  Monique kocht een omdenkboek als cadeau voor iemand anders, ontving per ongeluk een 'ik leer knippen' setje en maakte er voor de ontvanger van het cadeau een mooie omdenkoefening van, inclusief leuk gedicht.
   Reageer

  4 maanden geleden

 • Bert van der Moer

  Ik begrijp dit verhaaltje niet helemaal, geloof ik. Wie schreef nu wat?

  4 maanden geleden

   Reageer
  • Nelleke Poorthuis

   Monique kocht een omdenkboek als cadeau voor iemand anders, ontving per ongeluk een 'ik leer knippen' setje en maakte er voor de ontvanger van het cadeau een mooie omdenkoefening van, inclusief leuk gedicht.

   4 maanden geleden