Parkeren

Geld verdienen met parkeren

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om bij het vliegveld een geschikte plek te vinden om te parkeren, het kost tijd en de parkeerkosten zijn soms nog hoger dan je vliegticket. Maar los daarvan is het ook nog eens ontzettend zonde om een auto voor langere tijd stil te zetten, vindt Niels de Greef. Daarom startte hij met een nieuw concept. En het mooiste is: je betaalt niet meer voor een parkeerplaats, maar je kunt er juist iets mee verdienen!

Stilstaan

Jaarlijks staan er duizenden en duizenden auto’s stil in vliegveldgarages, terwijl verhuurbedrijven hun auto’s vervangen om het aanbod op peil te houden. Daarnaast huren we in het land van aankomst ook vaak weer een auto om onze reis te vervolgen. Al die auto’s hebben ruimte nodig en het aantal stilstaande auto’s wordt alleen maar groter.

Auto’s delen

Het idee van Niels is simpel: zet je auto niet stil in een garage, maar stel hem ter beschikking als huurauto! Zijn bedrijf gebruikt de parkeerplekken om auto’s tussen reizigers onderling te verhuren. ‘’Een reiziger parkeert gratis bij ParkFlyRent Schiphol, dan huurt zij op de luchthaven van Barcelona een voordelige Spaanse huurauto van ParkFlyRent Barcelona, terwijl ondertussen een toerist uit Canada haar auto huurt met zijn vrouw.’’

Is dat wel veilig?

Om ervoor te zorgen dat men netjes omgaat met andermans auto, wordt er een borgsom van duizend euro verwacht. De wagens mogen niet ouder zijn dan acht jaar en niet naar hond of rook ruiken. Daarnaast worden alle auto’s allrisk verzekerd via het bedrijf.

3 vliegen in één klap

Niels slaat hiermee 3 vliegen in één klap. De auto’s staan niet onnodig stil, je bespaart op parkeerkosten en de huurkosten zijn goedkoper. Op deze manier wil hij mobiliteit duurzamer maken en de noodzaak om nieuwe huurauto’s te produceren verminderen.

Wat ons betreft een mooie mogelijkheid om parkeerplekken optimaal te gebruiken!

Bron: Eindhovens Dagblad
 • Jochem de Boer

  Kijk, zo maakt ParkFlyRent mobiliteit goedkoper & duurzamer bij Schiphol & Eindhoven Airport: https://www.youtube.com/watch?v=XpjG72K9WWM
   Reageer

  3 maanden geleden

 • Leonidas

  De taxibranche is beschermd (Uber) maar hoe zit het met autoverhuurbedrijven? Hoe zit het met belasting op inkomen voor de eigenaar? Prima idee verder hoor, maar ik zie nog wel wat haken en ogen.

  2 maanden geleden

   Reageer
  • Jochem

   Beste Leonidas, de opbrengst van het delen van je eigen auto wordt niet belast door de Nederlandse Belastingdienst.

   1 maand geleden

 • Madelon

  Goed idee! Wat is er mogelijk voor lease auto's?

  2 maanden geleden

   Reageer
  • Jochem

   ParkFlyRent benadert actief leasemaatschappijen om ze te informeren over de voordelen van onze dienstverlening voor hun klanten. Dat leidt ertoe dat veel leasemaatschappijen autodelen al toestaan, zowel voor zakelijke lease als private lease. Voor meer info: https://www.parkflyrent.nl/leaseauto

   1 maand geleden

 • Corina

  Geweldig idee. Allen heb ik vlak voor mijn vakantie geen zin om de auto schoon te maken, wordt dat ook geregeld?

  3 maanden geleden

   Reageer
  • jochem

   Ja, ParkFlyRent maakt je auto schoon voor & na de verhuur, zodat de auto blinkend weer op je staat te wachten na de vakantie. Dat is allemaal inbegrepen bij de service :-)

   1 maand geleden

 • Jochem de Boer

  Kijk, zo maakt ParkFlyRent mobiliteit goedkoper & duurzamer bij Schiphol & Eindhoven Airport: https://www.youtube.com/watch?v=XpjG72K9WWM

  3 maanden geleden

   Reageer