EK 88

Meteen na afloop van de door Nederland tegen Duitsland gewonnen wedstrijd tijdens het EK van 1988 werd een Nederlandse vrouw lastig gevallen door een groep dronken Duitse supporters. Het leek erop alsof ze een excuus zoeken om een gevecht te beginnen en de vrouw besefte dat alles wat ze zou zeggen om zichzelf te verdedigen de situatie alleen maar zou verergeren. Dus wat deed ze? Ze gaf ze volledig gelijk.

‘Het is mijn schuld dat jullie verloren hebben. Het was een domme reflex om in het stadion alleen maar voor mijn eigen land te juichen. Ik had onderschat dat het zo’n groot effect zou hebben. Iedereen ging meeroepen, ze roepen ook nog eens precies hetzelfde als wat ik riep en ook de spelers van het Nederlands elftal luisterden vooral naar mijn aanmoedigingen. Het is inderdaad dus het geheel en al mijn fout dat het Duitse team verloren heeft. Als ik daar niet was geweest, hadden de Duitsers gewoon gewonnen. Achteraf moet ik toegeven dat ik eigenlijk van Duitsland gewonnen heb. Het spijt me. Sorry.’

Hoe reageerden de Duitse supporters? Ze zeiden verder niets meer en lieten de vrouw met rust. Enigszins verward liepen ze weg. Was deze vrouw gek of was het hun eigen logica die niet klopte?!

Floris Koot

 • Job

  Maar voor hetzelfde geven ze je een klap tegen je hoofd omdat je zo bijdehand doet.
   Reageer

  2 jaren geleden

 • Job

  Maar voor hetzelfde geven ze je een klap tegen je hoofd omdat je zo bijdehand doet.

  2 jaren geleden

   Reageer