diabetescoach

Diabetescoach

We hebben het bij Omdenken vaak over ‘ja’ zeggen. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat omdenken niet mogelijk is als je niet eerst ‘ja’ als grondhouding hebt omarmd. Zolang je op een ja-maar-manier in het leven staat, kun je boeken lezen over omdenken tot je een ons weegt, het zal je niet helpen. Omdenken is geen denktruc of geinige interventie. Het is veel meer een levenshouding. Zoals er geen vuur is zonder vonk, zo is er geen omdenken zonder ‘ja’ als grondhouding. ‘Ja’ is de basis, het fundament. ‘Omdenken’ is het resultaat, de opbrengst van die grondhouding.

Toen Brigiet dit hoorde tijdens een lezing van Berthold, herkende ze zichzelf hierin. Ze deelde met ons haar verhaal over ‘ja’ zeggen tegen diabetes.

Diabetescoach

“Op mijn 32e kreeg ik van de een op de andere dag type 1 diabetes. Uiteindelijk heb ik ‘ja’ kunnen zeggen tegen mijn diabetes. Ik ging van feit naar mogelijkheid. Ik word diabetescoach! Omdat ik zelf de emotionele aandacht zo miste in de diabeteszorg die ik kreeg.”

Beren op de weg

Er waren genoeg beren op de weg te bedenken. “Ja maar, is dat niet te veel onzeker voor je leven met diabetes? Ja maar, dat is toch een onrealistisch plan omdat je niet vergoed wordt? Ja maar, de zorgwereld zit echt niet te wachten op een eenling zoals jij. Ja maar, je hebt helemaal geen netwerk binnen de zorg. Enzovoorts, enzovoorts. Inmiddels heb ik een goed lopend bedrijf en coach ik mensen met diabetes op het sociaal-emotionele vlak om de balans terug te vinden in hun leven, wat zo belangrijk is om goed voor je diabetes te kunnen zorgen. Inmiddels is ‘de diabetescoach’ een begrip. In de zorg train en coach ik (diabetes)zorgverleners met het coachen van patiënten en geef ik presentaties voor bedrijven. Er liggen nog super veel mogelijkheden en kansen in en buiten de diabeteszorg!”

Meer over Brigiet en de diabetescoach lees je hier: www.brigietbrink.nl

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 • Brigiet Brink

  Dankjewel voor jullie mooie en positieve reacties!

  4 maanden geleden

   Reageer
 • Secunda Kayin

  Mooi initiatief! Ik wordt enthousiast van mensen die iets creëeren dat er nog niet is. Op zoek naar een schouder om te huilen vond ik ook zelf niet wat ik zocht. Daarom startte ik mijn blog: www.secundaire-kinderloosheid.nl voor meer (h)erkenning en begrip aan anderen.

  5 maanden geleden

   Reageer
 • Wilma Damhuis

  Beste Brigiet, wat leuk om je verhaal te lezen. Binnenkort ga ik beginnen aan een op.eiding tot kindercoach en wil graag kinder met diabetes helpen om hun leven met diabetes wat beter op de rit te krijgen, zodat ze zich goed kunnen ontplooien en alles kansen benutten en niet de diabetes de schuld geven als het niet lukt. Vond de beslissing ook doet eng, van diabetesverpleegkundige naar diabaetescoach. Maar krijg eer nu al heel veel energie van.

  5 maanden geleden

   Reageer
 • Inge

  Wat goed van je dat iets wat zo'n grote impact op je leven je heeft zo positief hebt kunnen benaderen. Ondanks alle negatieve reacties je hart gevolgd hebt en nu je bijdrage levert aan het helpen van mensen hoe om te gaan met hun diabetes. Petje af.

  5 maanden geleden

   Reageer