Optocht afgelast

Breda host door ondanks afgelaste optocht

Voor veel mensen was het deze week weer dé week van het jaar. Eentje waar velen al maanden mee bezig zijn geweest en naar uit keken. Vooral onze zuidelijke landgenoten konden niet meer wachten: carnaval! Maar gisteren leek de boel eventjes aardig in de soep te lopen dankzij het onstuimige weer.

Optocht afgelast

Tot het grote verdriet van de carnavalsfanaten werd maandag in een heleboel steden de Grote Optocht afgelast wegens storm. Alle mooie kostuums en wagens voor niets uit de kast gehaald. Maar de meeste steden lieten zich niet zomaar de kaas van het brood eten en gebruikten hun creativiteit voor nieuwe mogelijkheden.

Ons krijg je niet klein!

Zo ook in Breda (Kielegat, voor de kenners) waar een van onze Omdenktrainers aanwezig was. Het ‘Hossen op de Markt’ feest dat ieder jaar op zondag wordt gehouden, werd op maandag spontaan nogmaals in gang gezet. Duizenden mensen kwamen er op af en als klapper op de vuurpijl sloten de Gebroeders Ko het feestje af. Volgens onze Omdenktrainer was de sfeer beter dan ooit, echt een ‘ons krijg je niet klein!’ gevoel. Misschien volgend jaar maar weer de Grote Optocht afgelasten? Wie weet wat er dan voor een mooi, nieuw initiatief komt.

Grapje.

Bron: Breda Vandaag
Foto: FaceMePLS
Licentie: CC BY 2.0
 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 •  
   
   
     
 •