Omdenkworkshop

Interactieve mix over de do’s en dont’s van het omdenken. Dé hit in trainingsland.

Binnen de context van een probleem, kan een probleem per definitie niet opgelost worden.
Albert Einstein

De workshop is het verlengde programma van de Omdenkshow.

Overal waar gewerkt en geleefd wordt, ervaren mensen problemen. De dingen gaan niet zoals je verwacht had, je was net zo lekker bezig en dan ‘vliegt er zomaar een probleem in’, je medewerkers gaan op de rem, de baas doet weer eens moeilijk, opeens sta je in de file… Wat is onze reactie? We schieten al snel in de ‘ja-maar-stand’. Ja-maar dat kan niet, ja-maar dat mag niet, ja-maar wat kost dat ons wel niet?! Wat is het gevolg? Irritatie, stilstand, achteruitgang.

Er is ook een andere manier van denken, de ja-en-houding. Wie op een ja-en-manier in het leven staat, denkt in termen van kansen en mogelijkheden. Bij deze houding draait het om de vraag hoe je van een probleem een mogelijkheid kan maken. Wie zo kijkt, ziet de de beren-én-de-weg. Dit ja-en-denken noemen we omdenken.

De Omdenkworkshop is de langere versie van de Omdenkshow, met uiteraard alle inhoudelijke theatrale en cabareteske onderdelen. Het belangrijkste verschil is dat de deelnemers de gelegenheid krijgen binnen de setting van een workshop met elkaar aan de hand van een aantal casussen het ‘omdenken’ te beoefenen: een manier van denken waarmee bedreigingen en beperkingen worden getransformeerd in kansen en mogelijkheden. De Omdenkworkshop is een inspirerende mix van theater, cabaret, voordracht en zelf oefenen.

Het programma is geschikt voor elke organisatie die haar medewerkers in contact wil brengen en wil laten oefenen met het concept van het ‘omdenken’.

De workshop leidt tot een houding waarbij de deelnemers na afloop tegenslagen en bedreigingen in principe als een nieuwe mogelijkheid kunnen waarnemen.

De workshop kan ingezet worden als inspirerende start of versneller van een cultuur- of veranderingstraject of als (feestelijke) afronding. Gezien de lengte is de workshop ook zeer geschikt als op zichzelf staand programma.

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via contact@omdenken.nl of +31(0)30-2334062.

Reacties op de Omdenkworkshop

Gelijk

Opti flor - 22 november 2016
Wil je een top vullende avond met hersens krakende opmerkingen en tips? Dan moet je de mensen van OMDENKEN uitnodigen. Wij hebben met 55 mensen erg genoten. De enigste negatieve opmerking die ik heb gekregen van een collega was: die jongens hebben met alles gelijk en dat bevalt me niet. Hahaha. Dat is dan weer VASTDENKEN. Het was TOP.

Goede inzichten

Gemeente Amsterdam - 01 november 2016
Ontzettend leuke workshop gehad, naast het vele lachen ook goede nieuwe inzichten gekregen, vooral het voorbeeld met de pen die op de grond valt waarna wij benoemen wat we allemaal NIET zien, blijft hangen! Dank jullie wel voor het leuke programma.

Top

BSH Huishoudapparaten - 24 oktober 2016
Geweldige workshop gehad. Wat een perfecte manier van overbrengen van de Omdenken kennis en ervaringen door de trainer en acteur!!! Complimenten aan beiden, topmiddag!

Gelachen

SallandWonen - 07 oktober 2016
We hebben veel gelachen en er is ons op een prettige manier een spiegel voorgehouden. We gebruiken nu in het werk de term Omdenken. Bedankt!

Vermaken

Nederlands Loodswezen BV - 20 september 2016
Het team van Omdenken weet het publiek goed te vermaken! Voorbeelden waren soms lang en niet echt toepasbaar in het geheel, voor de rest erg gelachen!

Mooie eye-openers

Avans Hogeschool - 13 september 2016
Pijnlijk herkenbare situaties zeer lachwekkend gebracht. Mooie eye-openers om elkaar scherp op te houden. Het typetje `docent Harrie` begint inmiddels een begrip te worden binnen de organisatie.

Anders denken en doen

SUEZ Recycling & Recovery Netherlands - 13 januari 2016
Enthousiaste workshop Omdenken. Geeft inspiratie om nieuwe ontstane werkelijkheden te gebruiken als vertrekpunt voor de oplossing. Mooi om te zien hoe de workshop geleid heeft tot een teambeweging in anders denken en doen!

Ontspannen

EBN - 12 januari 2016
Ontspannen Workshop met veel humor en interactie; zeker een aanrader om met bedrijf/afdeling te doen; veel positieve reacties gehoord van de deelnemers.

Mix

Gemeente Nijkerk - 15 december 2015
Goede mix luchtigheid en diepgang.

Feest van herkenning

UMC Utrecht - 17 november 2015
Met de afdeling RV&S van het UMC Utrecht de Ja-Maar Omdenkworkshop gevolgd. Dit leidde tot veel hilariteit, met name toen aan het einde van de workshop gevraagd werd wat de sneuste Ja-Maars van ons bedrijf zijn. Een groot feest der herkenning. We zijn ons bewuster geworden van het feit dat we allemaal erg geneigd zijn om de problemen te zien en hebben aan de hand van sketches en zelf oefenen met omdenken geleerd dat er ook andere manieren zijn om hiernaar te kijken. Omdat we met de hele afdeling deze workshop gevolgd hebben, wordt men er sindsdien de hele dag door fijntjes aan herinnerd (bijvoorbeeld door het fluitje dat een van mijn collega`s heeft gewonnen) dat er ge-Ja-maard wordt en word je dus gedwongen om het omdenken in je eigen dagelijkse werk toe te passen. Wij hebben genoten, een aanrader voor ieder bedrijf.

Meer reviews »

Details

Duur: 2,5 uur (inclusief een pauze van 20 minuten)
Aantal deelnemers: 15 tot 1.000 personen
De Omdenkworkshop is ook in het Engels te boeken!

Meer informatie

E-mail: contact@omdenken.nl
Telefoon: +31(0)30-2334062

omdenkworkshop