Omdenkworkshop over communicatie

Interactieve mix over omdenken in communicatie. Een kijkje in de spiegel. Succes verzekerd.

Als je een ezel vooruit wilt laten lopen, moet je hem aan zijn staart trekken.
Jeffrey Wijnberg

De Omdenkworkshop over communicatie is het verlengde programma van de Omdenkshow over communicatie.

Hoe ga je om met een lastige medewerker? Wat te doen met een boze klant, of betweterige collega? Gaat dat gedoe met klagende medewerkers, lamlendige leerlingen of afstandelijke collega’s dan nooit over? Over deze vragen gaat deze Omdenkworkshop.

Het programma laat op humoristische wijze zien dat je lastige mensen radicaal anders kunt benaderen. Stop ze te veranderen! Het zal je niet lukken. Ze zijn wie ze zijn. Doe er je juist je voordeel mee. Als je ze anders benadert, zijn ze juist je goudmijn.

Alle inhoudelijke theatrale en cabareteske onderdelen van de show komen terug in de langere versie, de workshop. Je gaat zien wat het effect is van bepaald gedrag op de ander, en hoe je andermans gedrag kunt beïnvloeden door zelf te veranderen. Er wordt ingegaan op menselijk gedrag in werk- en privésituaties. Door de tools die in de workshop worden aangereikt, gaan de deelnemers inzien hoe hun eigen gedrag en houding dat van de ander beïnvloedt.

Deze Omdenkworkshop over communicatie is een inspirerende mix van theater, cabaret, voordracht en zelf oefenen.

Het programma is geschikt voor elke organisatie die haar medewerkers in contact wil brengen en wil laten oefenen met het concept van het ‘omdenken’. De workshop leidt tot een houding waarbij de deelnemers na afloop tegenslagen en bedreigingen in principe als een nieuwe mogelijkheid zullen waarnemen. Een bemoeizuchtige collega wordt dan ineens een kans. En een lastige klant een uitdaging.

De Omdenkworkshop over communicatie is uitermate geschikt in cultuurveranderingstrajecten of als de deelnemers met veel verschillende mensen en situaties moeten (kunnen) omgaan.

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via contact@omdenken.nl of +31(0)30-2334062.

Reacties op de Omdenkworkshop over communicatie

Missie geslaagd

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen - 22 november 2016
Op een humoristische wijze de 'boodschap van communicatie' overbrengen. Zeer geslaagde missie!

Irritant herkenbaar

BSN/ eMJe - 28 oktober 2016
De voorbeelden die in de workshop gespeeld en besproken worden zijn irritant herkenbaar in je eigen leven. En waardoor het helder wordt hoe het misgaat in je eigen communicatie, én je snapt dat je daardoor je doel niet bereikt.

Verfrissend

Dubois & CO - 07 september 2016
Ludiek, verfrissend, spannend, leerzaam. Heb het al toegepast in het dagelijks leven.

Positief

Haco Lichtreklame BV - 18 december 2015
Leuk gedaan, scherpe stukjes. Ondanks de diverse afdelingen binnen het bedrijf vooral inzicht gegeven in `de mens` bij de situaties zoals we die allemaal wel eens meemaken. Positieve reacties binnen het bedrijf gehad, iedereen is wel ergens aan het denken gezet!

Aansprekend

MCA Gemini Groep - 01 juni 2015
De Ja-maar Omdenkenworkshop over communicatie was een erg aansprekende voorstelling, heel herkenbaar ook. Voor medewerkers die lastige telefoontjes moeten plegen met cliënten was er helaas geen goede oplossing voorhanden. Medewerkers zullen de komende tijd wel stilstaan bij het omdenken, voordat ze een collega benaderen, hopelijk blijven ze dat in de toekomst ook doen.

Aan de slag

Securitas - 25 februari 2015
We hadden een omdenk workshop communicatie gepland tijdens een area team meeting. Het was fantastisch! We hebben ontzettend gelachen, maar ook erg veel geleerd. We gaan zeker aan de slag met alle tips.

Passie en energie

Yenlo International Holding B.V. - 08 januari 2015
Workshop werd met veel passie en energie gegeven waardoor de zaal goed in actie kwam. Het serieuze onderwerp is met humor goed en duidelijk overgebracht middels korte geanimeerde rollenspelen. In de weken na de workshop heeft men het er nog over.

Plezierige boodschap

Gemeente Renkum - 10 oktober 2014
Een Ja-maar programma staat garant voor plezier met een boodschap. Een prachtige aanzet om aan de slag te gaan met welk verandertraject dan ook of gewoon omdat je graag wilt lachen en ook nog aan het denken wilt worden gezet.

Geslaagd

Public Support - 01 oktober 2014
Het OMDENKEN begint al vroeg: Ja, MAAR wat doen jullie dan? Ja, MAAR wie komen er dan? Ja, MAAR hoe ziet het eruit? Ja, MAAR hoe weten we nu dat het geschikt is voor onze klanten? Allemaal dingen die wij graag vooraf wilden weten, maar niet echt te weten kwamen omdat je nu eenmaal niet vooraf een show bij kunt wonen of op internet een compleet optreden kunt bekijken. Op je gevoel afgaan dus en vertrouwen dat het allemaal goed komt. Ja EN dat kwam het! Ja EN we hebben genoten van het optreden van Steye en Tim! Ja EN we kregen veel enthousiaste reacties van onze klanten! Ja EN het was voor ons een zeer geslaagde dag!

Een 10

Zaan Primair - 26 september 2014
Een 10 met een zoen van de juf!

Meer reviews »

Details

Duur: 2,5 uur (inclusief een pauze van 20 minuten)
Aantal deelnemers: 15 tot 1.000 personen

Meer informatie

E-mail: contact@omdenken.nl
Telefoon: +31(0)30-2334062

Omdenkworkshop over communicatie