Omdenkshow

Theatraal programma over omdenken en verandering. Beer op de weg? Give him a hug!

The hardest thing to see is what is in front of your eyes.
Goethe

Overal waar gewerkt en geleefd wordt, ervaren mensen problemen. De dingen gaan niet zoals je verwacht had, je was net zo lekker bezig en dan ‘vliegt er zomaar een probleem in’, je medewerkers gaan op de rem, de baas doet weer eens moeilijk, opeens sta je in de file… Wat is onze reactie? We schieten al snel in de ‘ja-maar-stand’. Ja-maar dat kan niet, ja-maar dat mag niet, ja-maar wat kost dat ons wel niet?! Wat is het gevolg? Irritatie, stilstand, achteruitgang.

Hoe zinvol de ja-maars op het eerste gezicht misschien ook lijken, bij elkaar geven ze ons het gevoel dat elke poging tot vernieuwing en verandering verdwijnt in een zompig moeras van argumenten, redelijkheid en quasiverstandige tegenwerpingen. Wie op een ja-maar-manier in het leven staat denkt in termen van bedreigingen, beperkingen en de beren-op-de-weg. Ja-maar-denken noemen we vastdenken.

Er is ook een andere manier van denken, de ja-en-houding. Wie op een ja-en-manier in het leven staat, denkt in termen van kansen en mogelijkheden. Bij deze houding draait het om de vraag hoe je van een probleem een mogelijkheid kan maken. Wie zo kijkt, ziet de de beren-én-de-weg. Dit ja-en-denken noemen we omdenken.

De Omdenkshow is een 75 minuten durend interactief, inspirerend en humoristisch programma, dat op indringende en onontkoombare manier het verschil tussen deze manieren van kijken en denken duidelijk maakt en onweerlegbaar de voordelen laat zien van omdenken: innovatie, creativiteit en inspiratie.
Het is de ultieme mix van theater, cabaret en voordracht. Het is na bijna 15 jaar en ruim 500.000 getrainde deelnemers de absolute nummer 1 in trainingsland.

Het programma is geschikt voor elke organisatie die wil dat haar mensen op een (meer) pro-actieve manier tegen zichzelf, elkaar en de organisatie aan (gaan) kijken.

De Omdenkshow kan ingezet worden als start of versneller van een cultuur- of veranderingstraject, als (feestelijke) afronding of als op zichzelf staand programma. De show is daarnaast uitermate geschikt als start, onderbreking of slot van een symposium of conferentie. Deelnemers zullen na afloop spreken over ‘voor’ en ‘na’ het programma. `Ja-maar` zal nooit meer klinken als vroeger.

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via contact@omdenken.nl of +31(0)30-2334062.

Reacties op de Omdenkshow

Geen happy-clappy verhaal

COB - 15 februari 2017
Omdenken! Daar draaide het om op het Flexival 2017. Omdenken rondom de ondergrond en maatschappelijke opgaven. 'Wat is dat dan, dat omdenken?', hoor ik u vragen. De omdenkshow maakt dat duidelijk:
1) maak van een probleem een feit
2) maak van een feit een mogelijkheid.
Geen happy-clappy-verhaal maar een wervelende show met diepgang. Wij gaan omdenken in de onderwereld!

De perfecte bijeenkomst

Staedion - 22 december 2016
De bijeenkomst was hilarisch, inspirerend en vooral verbindend. Met elkaar lachen om herkenbare voorbeelden, uitgedaagd worden om voorbij je eigen ja -maar gedrag te kijken en weggaan met meer energie dan je begonnen bent - de perfecte managementbijeenkomst!

Passend programma personeelsdag

Stichting Quovadis - 24 oktober 2016
Groot succes, reacties waren erg enthousiast (personeelsdag onderwijsorganisatie, 350 personen). Wat ik persoonlijk verrassend en goed vond was dat de voorstelling aangepast bleek te zijn aan onze organisatie.

”Serious business”

ROCMN - 11 oktober 2016
Deze cabaretske presentatie over ''serious business'' hielp prima om de deelnemers van onze managementdag in de goede stemming te krijgen en de studenten, die er ook bij waren, centraal te stellen.

Lovend

Stichting IJsselmonde-Oost - 08 september 2016
Een geweldige interactieve, humoristische show met de fantastische trainer en acteur. Ze hebben ons aan het 'OM' denken gezet. Iedereen deed actief en gezellig mee, en de reacties achteraf waren lovend 🙂

Top gedaan

Ministerie van Veiligheid en Justitie IND - 12 mei 2016
De omdenkshow geeft voldoende stof tot nadenken en wordt op een superleuke en ludieke manier gebracht. De acteurs waren supergoed en kunnen goed inspelen op de toch iets lastig publiek. Dus super top gedaan!

Op simpele en ludieke wijze

Ziekenhuis Elkerliek - 19 april 2016
De mensen van Omdenken hebben het publiek op een simpele en ludieke wijze bewust gemaakt van het verschil tussen Ja-maar denken en het Ja-en denken. Waarbij zij ook op een positieve manier hebben aangegeven dat het belangrijk is om beide denkwijzen op het juiste moment toe te passen. Iedereen heeft genoten van de show.

Mannetje in je hoofd

UWV - 23 februari 2016
Het team van de Omdenkshow is in staat geweest om ons district te confronteren met de wijze waarop onze hersenen werken als het gaat om "Ja Maar". Zelfs op het moment dat je er zéker van was dat jij degene bent die wél positief denkt, hebben zij je laten ervaren dat er zo`n "mannetje in je hoofd zit" die maakt dat je dat toch niet altijd doet.....nu dus bewust incompetent en op weg naar verbetering!

Goed

N.V. Nederlandse Gasunie - 20 januari 2016
Met humor wakker geschud, geconfronteerd en vol goede voornemens weer verder...

Out of the box

Crown - 18 december 2015
Bij Crown World Mobility en Crown Relocations een fantastische show mogen ontvangen van Dave en Chris. Het was onze jaarlijkse trainingsdag die we konden afsluiten met deze show. Het was vernieuwend, out of the box en zette aan tot denken. Precies wat ik had gehoopt en onze collega`s gunde. We hebben zo veel gelachen. Maar de impact is duidelijk. Een van onze brand values is Open Minded, dus het sloot geweldig aan. Heel veel dank!

Meer reviews »

Details

Duur: 75 minuten
Aantal deelnemers: 15 tot 2.500 personen
De Omdenkshow is ook in het Engels te boeken!

Meer informatie

E-mail: contact@omdenken.nl
Telefoon: +31(0)30-2334062

omdenkshow