Omdenkshow over communicatie

Theatraal programma over omdenken in communicatie. Lastige klant? Moeilijke collega? Hoera!

We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn.
Kurt Kofka

Hoe ga je om met een lastige medewerker? Wat te doen met een boze klant, of betweterige collega? Gaat dat gedoe met klagende medewerkers, lamlendige leerlingen of afstandelijke collega’s dan nooit over? Over deze vragen gaat de Omdenkshow over communicatie.

Het programma laat op humoristische wijze zien dat je lastige mensen radicaal anders kunt benaderen. Stop ze te veranderen! Het zal je niet lukken. Ze zijn wie ze zijn. Doe er je juist je voordeel mee. Als je ze anders benadert zijn ze juist je goudmijn.

Iemand heeft een leuk idee en het eerste wat je hoort zijn ja-maars. ‘Ja, maar dat hebben we vroeger al eens geprobeerd’. ‘Ja, maar wat kost dat?’ ‘Ja, maar wat als het mislukt?’ Als mensen ‘in de weerstand zitten’, kun je proberen ze te veranderen door aan ze te gaan trekken of duwen, of door ze te overtuigen, maar wat doe je dan in feite? Je benadert ja-maar mensen op een ja-maar-manier. Het is als olie op het vuur gooien. Een vicieuze cirkel. Accepteer wie ze zijn! Benader ze op een ja-en-manier. Hoe? Simpel.

Maak van een cynicus je beste criticus. Van een botte verkoper een verkooptijger. Van een boze klant je meest loyale klant. En van je betweterige stafmedewerker je meest deskundige adviseur.Wie op die manier relaties benadert, ziet andere mensen niet als probleem of obstakel, maar als potentiële goudmijn. Als bron van ongekende mogelijkheden. De Ja-maar Omdenkshow over communicatie gaat in op omdenken in relaties: niet kijken naar wat er niet is en wat er zou moeten zijn, maar kijken naar wat er is en wat je daarmee zou kunnen.

Deze Omdenkshow over communicatie is een 75 minuten durend interactief, inspirerend en humoristisch programma, dat op indringende en onontkoombare manier de voordelen laat zien van een ja-en-manier van kijken in zakelijke en persoonlijke relaties. De ultieme mix van theater, cabaret en voordracht. De show is de theatrale versie van het boek van Berthold Gunster ‘Ik ben oké, jij bent een sukkel’.

Het programma is geschikt voor elke organisatie die wil investeren in de manier waarop zijn mensen tegen zichzelf, elkaar, klanten, leveranciers, leerlingen, cliënten, aan (gaan) kijken, en ermee aan de slag willen om genoemde relaties te verbeteren.

Het programma kan ingezet worden als start of versneller van een cultuur- of veranderingstraject, als teambuildingsevenement, als training in het omgaan met klanten, medewerkers, ouders, patiënten en dergelijke, of als op zichzelf staand programma. De show is daarnaast uitermate geschikt als start, onderbreking of slot van een symposium of conferentie. Deelnemers zullen na afloop spreken over ‘voor’ en ‘na’ het programma. `Ja-maar` zal nooit meer klinken als vroeger.

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via contact@omdenken.nl of +31(0)30-2334062.

Reacties op de Omdenkshow over communicatie

Goed voor iedereen

Minkema College - 30 november 2016
Een hele sterke show, met rake typeringen. Alle deelnemers waren er de volgende dag nog vol van. De poster en/of het kaartje hangt in vele kantoortjes. Veelgehoorde opmerking: het zo goed zijn als de rest van de school (=docenten) deze show ook zouden krijgen.

Humor

Hub Noord-Brabant - 19 oktober 2016
Een inspirerende show met humor! Het zet je zeker aan het denken. Tijdens de evaluatie heel veel positieve reacties ontvangen van collega's!

Vroeg

Woningbouwvereniging Hoek van Holland - 11 oktober 2016
We hebben genoten en heerlijk gelachen ondanks dat het pas 08.15 uur in de ochtend was 🙂 De twee heren zijn goed op elkaar ingespeeld en het omdenken was overduidelijk op die manier!

Top avond

Platform-Z - 06 oktober 2016
Leuke show met veel humor! Onze netwerkavond was mede dankzij de Omdenkshow voorafgaand aan de borrel een groot succes. Veel positieve reacties gehad.

Energie

Lefier - 24 februari 2016
De moeite waard. Laat zien dat een andere kijk op zaken effectief kan zijn. Tijdens en na afloop is er veel energie in de groep.

Stiekem

Gemeente Leusden - 26 januari 2016
Als je gewoon eens wilt lachten met je collega`s, boek de Omdenkshow. En stiekem wordt ons een spiegel voorgehouden over ons eigen gedrag 😉 En daar is het management en de P&O-ers dan ook weer blij mee!

Top

Cyklop - 18 december 2015
Waren wat medewerkers sceptische vooraf, en bang voor teveel interactie! Maar onze lachspieren zijn zeker getraind, en nu paar dagen later hoor je iedereen omdenken, of in ieder geval een poging tot.

Tot in de kern

VDSHM - 10 december 2015
Enthousiaste acteur en trainer die zelfs in de ochtend een afwachtende zaal tot interactie kunnen verleiden. Professionele aanpak die doordringt tot de kern van de zaak!

Super

Ronduit Onderwijs - 28 oktober 2015
Het voldeed aan onze verwachtingen. De reacties waren na afloop ook heel enthousiast. Super ingespeeld team!

Mooie start

CJG Rijnmond - 29 september 2015
De medewerkers van het CJG hebben het heel erg leuk gevonden, ook stof tot nadenken. Zeker het doorpraten/oefenen met omdenken na de bijeenkomst leverde veel op. Goed om de teamdag te beginnen met jullie programma, het was een hele mooie start. Op alle ja-maars wordt op dit moment gereageerd met: o ja..., daar heb je weer een Harry! Bedankt!!

Meer reviews »

Details

Duur: 75 minuten
Aantal deelnemers: 15 tot 2.500 personen

Meer informatie

E-mail: contact@omdenken.nl
Telefoon: +31(0)30-2334062

omdenkshow over communicatie