Omdenklezing

Een inwijding in het omdenken door Berthold Gunster. Verrassend, hilarisch én inhoudelijk.

De zoektocht naar de waarheid is waardevoller dan het in het bezit zijn ervan.
Albert Einstein

Voor sommigen is het glas half vol, voor anderen half leeg. Omdenken gaat uit van een derde positie. Waar is de kraan?

In een inspirerende en energieke lezing gaat bestsellerauteur én omdenkfilosoof Berthold Gunster in op het transformeren van problemen tot nieuwe mogelijkheden. De techniek waarmee je dit doet, is het ‘omdenken’. Gunster schreef er inmiddels een aantal succesvolle boeken over, waaronder ‘Huh?! – De techniek van het omdenken’ en ‘Ja-maar wat als alles lukt’. Omdenken kan op alle facetten van het leven worden toegepast.

De lezing is geschikt voor elke organisatie die wil dat haar mensen op een pro-actieve manier tegen zichzelf, elkaar en de organisatie aan (gaan) kijken. De inhoud van de lezing wordt deels of mede bepaald door de actualiteit en de wensen van u als opdrachtgever.

De Omdenklezing kan ingezet worden als inspirerende aftrap of versneller van een cultuur- of veranderingstraject, als (feestelijke) afronding van bijvoorbeeld een reorganisatietraject, maar natuurlijk ook als op zichzelf staande bijeenkomst.

De lezing is daarnaast uitermate geschikt als start, onderbreking of slot van een symposium of conferentie. Ook sluit de lezing aan op de behoefte van organisaties en bedrijven die graag Berthold Gunster zélf, de grondlegger van het omdenken, aan het woord willen zien en horen.

Lezing Lastige kinderen

Gebaseerd op het boek ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ van Berthold Gunster.

Eind 2012 verscheen Berthold Gunster ’s inmiddels zesde boek, getiteld ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk.’ Het  boek gaat over het omdenken van ogenschijnlijk lastig gedrag in opvoeding en onderwijs.

Speciaal voor het onderwijs heeft Berthold Gunster naar aanleiding van zijn laatste boek een lezing samengesteld.

De lezing is geschikt voor leerkrachten, docenten en onderwijzend personeel van primair tot universitair onderwijs.

In zijn verhaal gaat Berthold Gunster in op de vraag hoe het onderwijs ogenschijnlijk destructief gedrag van leerlingen en studenten kan ‘omdenken’ tot constructief gedrag.

Wat zijn de effecten van de lezing voor uw organisatie?

  • Er ontstaat collectief meer ruimte en begrip voor lastig gedrag
  • Sluimerende talenten zullen sneller opgemerkt worden
  • Er ontstaat een positieve en constructieve atmosfeer rond ‘probleemgedrag’
  • Er ontstaat ruimte om op een fundamenteel andere manier naar leren te kijken
  • Ouders zullen niet langer als vijand, maar vooral als bondgenoot gezien worden

De lezing is, zoals alle programma’s van Omdenken, uiterst inspirerend, ontroerend en ontregelend. Nog nooit was leren zo aangenaam…

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via contact@omdenken.nl of +31(0)30-2334062.

Reacties op de Omdenklezing

100% aansluiting

Unit4 - 16 juni 2015
Goede `lezing` van Berthold van Gunster zelf. Onze doelgroep 90% mannen, waarvan geldt tijd is geld, dus geen pietpraat waren laaiend enthousiast. Het was een interactieve sessie, waarbij de bezoekers op een andere ludieke wijze, anders dan de denkwijze van een handelsman, leerden hoe ze kunnen denken in kansen en mogelijkheden. De verwachting bij ons was dat het 50-50% was dat het zou aanslaan bij onze doelgroep, maar dit sloot 100% aan. In 1 woord Geweldig! Het was echt een groot succes. Allen vroegen om de give-away die we van Ja-Maar hadden gekregen. Dus zeker een aanrader!

Ontregelaar

Gemeente Tholen - 11 juni 2015
Als Berthold`s lezing al zo`n show is, dan moet de show wel helemaal "mindblowing" zijn. Wat een energie geeft en verbruikt deze ontregelaar. Na de lezing was hij zelf ook helemaal op. En ik om!

Inspirerend

NEVI - 09 juni 2015
Berthold Gunster heeft voor een groep van zo`n 50 inkoopdirecteuren van Nederlandse grootbedrijven een energieke en inspirerende "lezing" gegeven. Op zijn karakteristieke manier heeft hij de groep aan het denken, fronzen, bulderen, glimlachen, maar vooral aan het omdenken gekregen.

Energiek en humoristisch

Balans West Brabant - 18 mei 2015
Op maandag 18 mei jl. heeft Berthold Gunster een lezing verzorgd voor Balans West-Brabant. Doormiddel van zijn lezing: “Lastige kinderen. Heb jij even geluk” heeft Berthold onze gasten op een energieke en humoristische manier kennis laten maken met zijn kijk op opvoeden. Hoewel er aardig wat bezoekers al bekend waren met omdenken, is vrijwel iedereen met een frisse blik en nieuwe inspiratie naar huis gegaan.

Dynamisch

SCPO NOP - 01 oktober 2014
Berthold Gunster had op 1 oktober te maken met een grote groep Nederlandse leerkrachten uit de regio Noordoostpolder en 2 Engelse gasten. Hij begroette zijn publiek dan ook ........in het Duits. In bijna anderhalf uur heeft Berthold op een zeer inspirerende manier zijn gedachtengoed over `Omdenken` met ons gedeeld. Daarbij viel veel te lachen. De Engelse gasten, die bij de lezing bleven, vonden Berthold een dynamische persoon. Ze begrepen natuurlijk lang niet alles, maar bij zo nu en dan werd door één van de gastheren een stukje voor hen vertaald.

Bijzondere middag

City Marketing Lelystad - 19 september 2014
We hebben een bijzondere middag gehad, heel veel gelachen juist om de herkenbaarheid van het geen Berthold bracht en zei. Onzettend veel positieve reactie gekregen, het heeft o.a. City Marketing en de Dutch Match Cup in Lelystad nog meer op de kaart gezet. Dank ervoor. Groeten en graag tot ziens!

Wervelend

PostNL Billing & Document Solutions - 05 juni 2014
Berthold Gunster weet op wervelende wijze aanspraak te maken op je zelfreflecterend vermogen. Zijn enthousiaste en herkenbare verhalen maken dat alle aanwezigen aan het (om) denken worden gezet.

Prikkelend

Staat van Dienst - 22 mei 2014
Berthold en Joop hebben de omdenkgedachte van ons event met als thema "arbeidsombiliteit" extra leven ingeblazen met hun enthousiaste en prikkelende clinics en workshops!

Actie

Oracle Nederland - 14 april 2014
Ja-maar klinkt zo gewoon en is wat we te vaak horen. Ja-en is voor velen een uitdaging, maar wel een leuke. Een sessie als deze zet je weer aan tot denken en vooral in actie naar JA-EN.....

Lezing Lastige kinderen? Heb jij even geluk!

Carré College Rotterdam - 29 januari 2014
Zeer tevreden over de Lezing en fijn dat het zo snel geregeld kon worden!

Meer reviews »

Details

Duur: 30 tot 75 minuten
Aantal deelnemers: vanaf 100 personen

Meer informatie

E-mail: contact@omdenken.nl
Telefoon: +31(0)30-2334062

omdenklezing