Berthold geeft antwoord: concentratieproblemen

In deze video geeft Berthold antwoord op de vraag: hoe denk ik de concentratieproblemen van mijn zoon om? Deze vraag die bestaat uit een veelheid aan deelvragen en aannames.  Maar welke problemen liggen er aan ten grondslag? Zijn het aannames of feiten? Ga op onderzoek uit. De belangrijkste vraag is of de zoon echt ADHD heeft. Als je dit weet, kom je weer tot nieuwe mogelijkheden.

Sommige vragen over omdenken worden ons nogal vaak gesteld. Dus leek het ons een goed idee om op die vragen eens uitgebreid antwoord te geven in de vorm van een filmpje. Alle filmpjes uit de reeks Berthold geeft antwoord vind je hier.

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 • Norrin

  Medicatie voor ADHD zou ik ook niet willen (doen) vanwege bijwerkingen, symptoombestrijding en wie weet wat voor negatieve langdurige gevolgen op het lichaam (hersenen) als je daarmee nu begint bij een zesjarig persoon. Indien iemand deze aandoening heeft zou ik het GAPS-dieet aanraden. Er is bewezen dat verkeerde darmflora ADHD, ADD, autisme, dyslexie en dyspraxie en zelfs schizofrenie veroorzaakt. Dit is nog niet heel bekend. In het boek Gut and Psychology Syndrome (Dr. Natasha Campbell-McBride) wordt dit uitgelegd en ook wat je ertegen kunt doen. Samengevat: overmaat slechte bacteriën in darm > overmaat gifstoffen > bloedbaan > hersenen. In een onderzoek verdwenen de symptomen van de aandoening of deze verminderden drastisch bij een bepaald dieet (onthouding van bepaalde voeding). Werkelijk gezonde voeding kan veel verandering brengen!

  3 maanden geleden

   Reageer