Tegenwind

Alledaags omdenken: tegenwind

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen… En soms realiseer jij je plotseling dat een kleine irritatie als sneeuw voor de zon verdwenen is.

Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Margreet ontdekte een spontane omdenker van de tegenwind waar ze altijd van baalde:

Heb je ook altijd wind tegen op de fiets? Balen! Ik ontdekte spontaan een oplossing van het balen. Dat gebeurde nadat ik een aandeel van een windmolen had gekocht. Ik keek een paar keer naar het molentje in de app van de energieleverancier. Als het harder waait, draait hij ook harder, leuk. En zonder voorbedachte rade merkte ik dat ik de volgende keer zat te genieten op de fiets, laat het maar lekker hard waaien!

Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 •  
   
   
     
 •