Snel verveeld

Alledaags omdenken: snel verveeld

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen… En soms is het niets meer dan mogelijkheden zien in je ‘slechte’ eigenschap. Zo ook Anne, die zich erg snel verveelt.

Het meeste Omdenken gebeurt namelijk in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Anne Hollemans stuurde ons laatst deze mail:

Al vanaf de basisschool weet ik dat ik dingen snel saai vind. Ik zag erg op tegen saai kantoorwerk. Maar door mijn stage ben ik er achter dat ik dit ook in mijn voordeel kan gebruiken. Dit bedrijf werkt voor andere bedrijven waardoor je elke keer weer een nieuwe opdracht hebt waar je in kan duiken! Precies wat ik nodig heb. Ik kan nu mijn ‘zwakte’ gebruiken op een goede manier. Lang niet iedereen moet er aan denken om elke paar weken aan een nieuwe opdracht te werken.

Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 •  
   
   
     
 •