oud schoolgebouw

Alledaags omdenken: oud schoolgebouw

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder het alledaags omdenken van Wietske de Jong, persvoorlichter van de Algemene Rekenkamer:

Via www.checkjeschoolgebouw.nl krijgen we bij de Algemene Rekenkamer door leerlingen, leraren en ouders foto’s en verhalen opgestuurd over de kwaliteit van de schoolgebouwen in Nederland. Daarmee toetsen we of het beeld dat beleidsmakers hebben, klopt met de werkelijkheid.

We krijgen veel berichten van ontevreden mensen. De toiletten zijn te oud of worden gebruikt als opslaghok, het gebouw is slecht toegankelijk voor mindervaliden of er is lekkage. Maar oud betekent niet altijd slecht. Eén van de inzenders bleek een echte omdenker.

Deze inzender heeft de blijkbaar slechte staat van zijn schoolgebouw omgedacht naar een gebouw waarin juist daardoor veel mogelijkheden zijn: ‘Erg oud en nodig aan een opknapbeurtje toe, maar desondanks een erg gezellig en leuk schoolgebouw, juist omdat alles oud is en dus alles mag.’ Een oud schoolgebouw kan dus ook een hele fijne leeromgeving zijn. Wil je ook je mening geven over jouw schoolgebouw? Dat kan tot 26 oktober op www.checkjeschoolgebouw.nl.

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 • pam

  en wat doe je dan met de schoolgebouwen die leeg staan?

  2 jaren geleden

   Reageer