meehuilen

Alledaags omdenken: meehuilen

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen… En soms is het niets meer dan je op tijd beseffen dat je in een situatie zit waarin je zou kunnen omdenken. En het dan gewoon te doen en te durven.

Het meeste Omdenken gebeurt namelijk in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Zo kwam Christa laatst in onderstaande situatie terecht:

Ik was heel gemeen want mijn zoontje van vier mocht geen snoepje meer. Hij besloot te gaan huilen en te roepen: ik mag nooooooit wat!
Ik dacht: dit is duidelijk een omdenkmoment. En voor ik er erg in had was ik met hem aan het “meehuilen”. Het was me echter nog niet helemaal duidelijk waarom…

Dit gebeurde er vervolgens als vanzelf:

Zoon huilend: ik mag noooooooit wat!
Ik start met het “meehuilen”.
Zoon (verbaasd en beetje met glimlach): waarom doe je dat?
Ik (doorsnikkend): ik vind het gewoon zo erg voor je. Je mag ook nooit wat! Geen snoepje, niet lekker spelen met je speelgoed, je krijgt geen knuffels…

En terwijl ik dingen wilde opsommen kwam mijn zoontje er enigszins ontstemd tussendoor: dat is echt niet waar mama! Waarop hij heel veel dingen begon te noemen die hij mag. Ik gaf hem een dikke knuffel en sloot nog licht nasnikkend af: gelukkig schat, dat vind ik fijn voor je.

Foto: Quantumlars
Licentie: CC BY-NC-SA 2.0

 •  
   
   
     
 •  
   
     
     
 • Marjon

  Heerlijk verhaal!

  3 maanden geleden

   Reageer